Prajitura cu Capsuni este un desert deosebit cu aroma de pimavara si benficii pentru sanatate.
Aroma, dulceata si beneficiile capsunilor nu trebuiesc ratate primavara.
Este o prajitura gustoasa cu fructe aromate si spornica, nu trebuie sa petreci mult timp in bucatarie pentru realizarea ei.
Ai pofta de ce va dulce, ce poate fi mai bun decat o prajitura cu capsuni?
Te-ai hotarat sa prepari prajitura cu capsuni?
Hai sa preparam impreuna aceasta delicioasa prajitura.
Iti voi spune pasii necesari pentru prepararea ei.
Este o prajitura care se realizeaza repede, nu trebuie sa depui mult efort pentru prepararea ei.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Etapa 1:
Etapa 2:
Etapa 3:
Astfel vom avea o prajitura cu capsuni pufoasa si gustoasa.
Se pune gratarul la aragaz la mijloc, ca sa nu se arda prajitura cu capsuni (de jos sau de sus).
Se aprinde aragzaul cu 5 – 10 minute inainte de a introduce la cuptor prajitura.
In cuptorul electric trebuie sa coacem prajitura la 180 grade pentru 30 de minute.
Se foloseste o tava de dimensiuni medii.
Tava in care adaugi compozitia trebuie sa o ungi cu ulei, inclusiv pe pereti si sa presari putina faina.
Se toarna aluatul in tava si se introduce la cuptor pentru 10 minute, se scoate din cuptor si se adauga capsunile.
Aceasta operatiune trebuie sa o faci cat poti de repede, ca sa nu se lase prajitura.
Daca adaugi capsunile in aluat inainte de a sta 10 minute la cuptor, atunci capsunile vor ajunge pe fundul tavii.
Capsunile sunt grele nu stau deasupra si daca ajung pe fundul tavii se pot lipi de acesta, iar prajitura nu va avea un aspect frumos.
Dupa ce am introdus tava in cuptor se lasa cuptorul la foc mediu.
Prajitura va fi gata in aproimativ 30 de minute.
Iti vei da seama deoarece va incepe sa miroasa, atunci poti sa face testul cu scobitoarea.
Introduci o scobitoare in prajitura in mai multe locuri si daca nu ramane aluat crud pe scobitoare atunci este gata.
Nu trebuie sa deschizi de multe ori usa la aragaz, atunci nu o sa creasca frumos.
Fiecare gospodina in Romania isi cunoaste aragazul, pot exista mici diferente intre acestea.
Deci trebuie sa fim atenti si in functie de cum coace aragazul nostru.
Dupa ce se raceste poti sa presari putin zahar pudra deasupra (optional) si sa o portionezi.
Aceasta prajitura o poti face si cu altfel de fructe, ca de exemplu:
Fructele care au samburi precum visini, cirese se scot inainte samburii.
Pofta buna
Îmbunătățește-ți somnul cu o igienă corectă! Află cum obiceiurile sănătoase și un mediu optim pot…
Bocanci bărbați impermeabili, cu tehnologie de protecție împotriva apei, oferind confort și stabilitate pe orice…
Peria electrică Revlon a devenit un instrument indispensabil pentru femeile care își doresc un păr…
Învață cum să îți creezi ținute office dama versatile! Găsește inspirație pentru un look elegant…
Ghete damă la modă, confecționate din materiale premium. Explorează colecția noastră și bucură-te de confort…
Descoperă cum să îți menții sănătatea mentală prin tehnici simple și eficiente. Ghiduri și sfaturi…